Belépés / Log inCímlap
Tenyészszemle, terelő képességvizsga és klubnap PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Székely István   
2016. október 06. csütörtök, 10:59

Update

Holnap az előrejelzések szerint napos, szép őszi idő lesz, és az előzetes jelentkezések szerint sokan is leszünk. A program reggel 10:00 órakor kezdődik, de a regisztráció 9:30-tól fogadja az érkezőket. Remélhetőleg pontosan kezdhetjük a tenyészszemlét és az ösztönpróbát is, majd ezek végeztével folyamatosan lehet gyakorolni a birkákkal. Közben 12:30-tól, illetve határozatképtelenség esetén 13:00-tól rövid közgyűlést tartunk, ebéd pedig annak elkészültekor lesz.

Jó utat, vezessetek óvatosan! Hamarosan találkozunk!

Örömmel jelentjük be, hogy Egyesületünk - a fajtagondozói jogok elnyerése után első ízben - tenyészszemlét tart a vasadi HTC Herding Training Center területén  (Vasad, 2. külterület 106, 2211. GPS: 47.345818,19.368791. Térkép itt.) 2016. október 22-én 10 órai kezdettel. Nevezhető fajták: collie rough, collie smooth, sheltie, welsh corgi pembroke, welsh corgi cardigan, border collie, bearded collie, bobtail, ausztrál juhászkutya. Bíró: Székely István.

A tenyészszemlén már a 2016. szeptember 20-án életbe lépett tenyésztési szabályzatunkat alkalmazzuk, mely letölthető itt:

A tenyészszemle díja MEOESZ szövetségi kártyával rendelkezőknek 10000 Ft, másoknak 20000 Ft a MEOESZ díjszabása alapján.

A tenyészszemlével egyidőben lehetőség lesz terelő képességvizsgára is, melynek díja 6000 Ft, vagy csak a birkákkal való ismerkedésre 1500 Ft-os díj ellenében.

Ebédre kaphatunk bográcsgulyást, ennek önköltségi ára 700 Ft, egyébként eszünk-iszunk, amit hoztok.

A részvételi szándékot, a tenyészszemlére való jelentkezést, valamint az ebéd igényt kérjük az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címre jelezni.

A nap folyamán közgyűlést is tartunk, melyre külön meghívót teszünk közzé.

 
Meghívó közgyűlésra PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Székely István   
2016. október 06. csütörtök, 10:30

A Hungária Collie Sheltie Corgi Tenyésztők Egyesülete (székhely és cím: 2151 Fót, Vörösmarty u. 50.) közgyűlést hív össze 2016. október 22-én 12:30 órai kezdettel a vasadi HTC Herding Training Center területére (Vasad, 2. külterület 106, 2211. GPS: 47.345818,19.368791. Térkép itt.).

Napirend:

  1. Alapszabály módosítása

Amennyiben a közgyűlés a fenti időpontban határozatképtelen lenne, abban az esetben az Egyesület azonos helyszínen, 13:00 órára újabb közgyűlést hirdet a fent megjelölt naprendi pontokkal. Ez a közgyűlés a megjelentek számától függetlenül határozatképes lesz, de csak az előre megadott napirendi pontokban hozhat határozatot.

A napirendi pontok fontossága miatt kérjük valamennyi klubtagunk megjelenését, valamint hogy a klubtagságot igazoló dokumentumot (idei, vagy korábbi tagkártya, számla, stb.) magukkal hozni szíveskedjenek.

Fót, 2016. október 6.

Harsányi Péter
elnök

Az alapszabály ismételt megváltoztatására azért van szükség, mert a legutóbbi alkalommal két fajta lemaradt a gondozói listáról, ezt kell most pótolni.

 
Fajtagondozói pályázat - szerződést kötöttünk PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Székely István   
2016. szeptember 22. csütörtök, 09:46

Örömmel tájékoztatjuk Egyesületünk tagjait és az érdeklődőket, hogy Egyesületünk elnyerte a fajtagondozói jogokat az alábbi fajtákra: collie rough, collie smooth, sheltie, welsh corgi pembroke, welsh corgi cardigan, border collie, bearded collie, bobtail, ausztrál juhászkutya, ausztrál stumpy tail cattle dog, miniature american sheperd. A fajtagondozói szerződés 2016. szeptember 21-én alírásra került.

Ez azt jelenti, hogy a továbbiakban Egyesületünk tagjai és az azt igénylők számára a törzskönyvezés és a tenyészminősítés a saját tenyésztési szabályzatunk szerint fog történni.  A jelenleg érvényes tenyésztési szabályzat letölthető itt.

A törzskönyvezés menete a következő:

Minden törzskönyvezési igényt a MEOESZ irodájába, vagy a hamarosan elinduló online rendszerébe kell eljuttatni.

A formanyomtatványok már elérhetőek a MEOESZ oldalán: http://www.kennelclub.hu/index.php?link=Letoltheto_dokumentumok

Az online törzskönyvezési rendszerbe való belépési jog a http://www.kennelclub.hu//files/files/online_kerelem_tag%281%29.pdf linkről letölthető, kitöltött, két tanú által igazolt nyilatkozat eredeti példányának a MEOESZ-be juttatásával igényelhető.

MEOESZ tájékoztató: http://kennelclub.hu/index.php?link=Tenyesztok_figyelmebe

Díjszabás: http://kennelclub.hu/index.php?link=Dijszabas

Felhívjuk a figyelmet, hogy a tulajdonjog átírását Egyesületünk is végezheti. Ebben az esetben az átírás díjának egy része Egyesületünket illeti.

Tervezzük, hogy még ebben az évben legalább két alkalommal rendezünk tenyészszemlét, az egyiket ösztönpróbával egybekötve. Ezek pontos idejéről és helyéről hamarosan tájékoztatást adunk, akárcsak a jövő évi rendezvény terveinkről.

 
Tájékoztatás pályázatról PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Farkas Márta Barbara   
2016. augusztus 08. hétfő, 18:36

Kedves Tagjaink!

Tájékoztatjuk tagságunkat, hogy az elmúlt héten benyújtottuk fajtagondozásra vonatkozó pályázatunkat a MEOESZ felé.

Értesítjük Önöket/Titeket, hogy a pályázat elbírálását követően a döntést közöljük, kedvező válasz esetén haladéktalanul klubnapot és tenyészszemlét szervezünk.

Üdvözlettel:

HCSC Tenyésztők Egyesülete

 
Meghívó mérlegbeszámoló közgyűlésre PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Székely István   
2016. május 02. hétfő, 10:01

A Hungária Collie Sheltie Corgi Tenyésztők Egyesülete (székhely és cím: 2151 Fót, Vörösmarty u. 50.) közgyűlést hív össze 2016. május 18-án, szerdán, 17:30 órai kezdettel a Fóti Fáy András Általános Iskola könyvtártermébe (2151 Fót, Vásár tér 1.).

Napirend:

  1. Alapszabály módosítása
  2. Mérlegbeszámoló elfogadása
  3. Egyebek

Amennyiben a közgyűlés a fenti időpontban határozatképtelen lenne, abban az esetben az Egyesület azonos helyszínen, 18:00 órára újabb közgyűlést hirdet a fent megjelölt naprendi pontokkal. Ez a közgyűlés a megjelentek számától függetlenül határozatképes lesz, de csak az előre megadott napirendi pontokban hozhat határozatot.

A napirendi pontok fontossága miatt kérjük valamennyi klubtagunk megjelenését, valamint hogy a klubtagságot igazoló dokumentumot (idei, vagy korábbi tagkártya, számla, stb.) magukkal hozni szíveskedjenek.

Fót, 2016. május 2.

Harsányi Péter
elnök

Az alapszabály ismételt megváltoztatására azért van szükség, mert az évek óta megjelenő igénynek engedve befogadni szándékozunk további fajtákat az angol- és ausztrál pásztorkutyák köréből. Várhatóan jelentős számban csatlakoznak egyesületünkhöz border collie tenyésztők és tartók, de várjuk majd a bearded collie, a bobtail, a kelpie és cattle dog fajták kedvelőit is. Erre azért nyílik most lehetőség, mert a közelmúltban bekövetkezett jogszabályi változások következtében újra gyakorolhatjuk majd fajtagondozói jogainkat, rendezhetünk tenyészszemléket, kiállításokat. Klubunk fajtabővítésének terve összhangban van a MEOESZ és az AAPKK szándékával is. A közgyűlés meghirdetését megelőző időben komoly szakmai egyeztetés folyt a tenyésztési szabályzat tartalmáról a borderosokkal (várhatóan ők alkotják majd az érkezők többségét), végül a lényeges dolgokban meg tudtunk állapodni.

 
Gellén Tibor búcsúztatója PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Székely István   
2016. április 19. kedd, 08:31

Gellén Tibor barátunk búcsúztatóján, melyet 2016.04.27-én, szerda délután 14 órakor tartottak a a körmendi Szt. Erzsébet Plébánia Templomban, a HCSC kéviseletében Balázsovits János, Harsányi Péter és Székely István vett részt. Harsányi Péter a család felkérésére rövid beszédben méltatta az elhunytat.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

7. oldal / 15
Copyright © 2020 Hungária Collie Sheltie Corgi Tenyésztők Egyesülete. Minden jog fenntartva. ;
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete


Oldalaink megtekintéséhez az Internet Explorer 8, Mozilla Firefox 3.5, Opera 10, vagy annál magasabb verziószámú böngészőprogramokat ajánjuk.