Belépés / Log inCímlap
Klubvacsora '17 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Székely István   
2016. december 23. péntek, 11:59

Értesítjük egyesületünk tagjait, hogy szokásos évadzáró és díjkiosztó klubvacsoránkat 2017. február 4-én tartjuk a gödöllői Napsugár Étteremben. Az elnöki évértékelő után kerül majd sor a HCSC Club Star és TOP 10 2016. évi versenyek díjkiosztójára. Ezt követi a svédasztalos vacsora, három óra hosszan tartó korlátlan étel- és italfogyaztással (az italok közé tartoznak az üdítők, folyó borok, sör, kávé). Az estét tombola és kötetlen beszélgetés zárja majd.

Részvételi díj: 4500 Ft.

Jelentkezni 2017. január 20-ig lehet a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címre írt levélben a létszám megjelölésével.

Ezúton kívánunk egyesületünk tagjainak, kutyásoknak és nem-kutyásoknak, minden jóakaratú embernek boldog karácsonyt, sikerekben gazdag új esztendőt.

 
Ismét tenyészszemle PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Székely István   
2016. november 14. hétfő, 16:26

Közkívánatra Egyesületünk ismét tenyészszemlét tart 2016. december 3-án, 10 órai kezdettel a MEOESZ székházában (1194 Budapest, XIX. kerület, Hofherr Albert u. 38-40.). Nevezhető az egyesület gondozásában lévő valamennyi fajta: collie rough, collie smooth, sheltie, welsh corgi pembroke, welsh corgi cardigan, border collie, bearded collie, bobtail, ausztrál juhászkutya, ausztrál stumpy tail cattle dog, miniatűr amerikai juhászkutya. Bíró: Harsányi Péter.

Update

A tenyészszemlén alkalom és lehetőség lesz tulajdonjog átírásra is. Fontos, hogy az átírás csak akor végezhető el, ha a MEOESZ-nek egyesületünk megküldi a törzskönyv mindkét oldala, valamint az érvényes szövetségi kártya fénymásolatát. Mivel a helyszínen fénymásolni nem lehet, ezeket előre készítsétek el és hozzátok magatokkal!

 
Vasadi klubnap - sokan voltunk PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Székely István   
2016. október 22. szombat, 19:26

A fent látható képnek szimbolikus jelentése van. Néhány hónappal ezelőtt szinte csak azzal foglalkozhattunk a klubnapjainkon, hogy közösen gulyást főztünk, majd jóízűen megettük. Nagy örömünkre szolgált, hogy az "illegalitás" éveiben egyesületünk taglétszáma nem hogy nem csökkent, de némi emelkedést is mutatott. Köszönhető ez a gulyásos és egyéb kutyás programoknak, tagjaink lelkesedésének, a rendezvényeink vonzó légkörének.

Az utóbbi néhány hónapban nagyot fordult a világ: a sikeres fajtagondozói pályázatunk eredményeképpen ma először rendezhettünk igazi szakmai napot, tenyészszemlével, terelő ösztönpróbával. Ennek helyszínéül a vasadi Herding Training Center-t választottuk. Itt példás vendéglátásban részesültünk. Érkezésünkkor előkészített ring várt minket a tenyészszemle lebonyolításához, a birkák pedig már türelmetlenül várták, hogy alanyai lehessenek a terelő ösztönpróbának, tereléssel való ismerkedésnek.

A tenyészszemlén 23 kutya vett részt, köztük border collie, bobtail, bearded collie, collie rough, collie smooth fajtájúak, terelő ösztönpróbára 19 kutyát neveztek. A résztvevő kutyások számát 40-50 fő közé becsüljük.

Az időjárás kedvező volt, az őszi napsütés nagyban hozzájárult az amúgy is kitűnő hangulathoz.

A gulyás, melyet Árkosi Józsi készített némi férfi segítséggel, igazán kitűnő volt.

Köszönet mindenkinek, aki munkájával hozzájárult a rendezvény sikeréhez, és köszönet klubtagjainknak, akik részvételükkel sikeressé tették ezt a napot.

 
Tenyészszemle, terelő képességvizsga és klubnap PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Székely István   
2016. október 06. csütörtök, 10:59

Update

Holnap az előrejelzések szerint napos, szép őszi idő lesz, és az előzetes jelentkezések szerint sokan is leszünk. A program reggel 10:00 órakor kezdődik, de a regisztráció 9:30-tól fogadja az érkezőket. Remélhetőleg pontosan kezdhetjük a tenyészszemlét és az ösztönpróbát is, majd ezek végeztével folyamatosan lehet gyakorolni a birkákkal. Közben 12:30-tól, illetve határozatképtelenség esetén 13:00-tól rövid közgyűlést tartunk, ebéd pedig annak elkészültekor lesz.

Jó utat, vezessetek óvatosan! Hamarosan találkozunk!

Örömmel jelentjük be, hogy Egyesületünk - a fajtagondozói jogok elnyerése után első ízben - tenyészszemlét tart a vasadi HTC Herding Training Center területén  (Vasad, 2. külterület 106, 2211. GPS: 47.345818,19.368791. Térkép itt.) 2016. október 22-én 10 órai kezdettel. Nevezhető fajták: collie rough, collie smooth, sheltie, welsh corgi pembroke, welsh corgi cardigan, border collie, bearded collie, bobtail, ausztrál juhászkutya. Bíró: Székely István.

A tenyészszemlén már a 2016. szeptember 20-án életbe lépett tenyésztési szabályzatunkat alkalmazzuk, mely letölthető itt:

A tenyészszemle díja MEOESZ szövetségi kártyával rendelkezőknek 10000 Ft, másoknak 20000 Ft a MEOESZ díjszabása alapján.

A tenyészszemlével egyidőben lehetőség lesz terelő képességvizsgára is, melynek díja 6000 Ft, vagy csak a birkákkal való ismerkedésre 1500 Ft-os díj ellenében.

Ebédre kaphatunk bográcsgulyást, ennek önköltségi ára 700 Ft, egyébként eszünk-iszunk, amit hoztok.

A részvételi szándékot, a tenyészszemlére való jelentkezést, valamint az ebéd igényt kérjük az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címre jelezni.

A nap folyamán közgyűlést is tartunk, melyre külön meghívót teszünk közzé.

 
Meghívó közgyűlésra PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Székely István   
2016. október 06. csütörtök, 10:30

A Hungária Collie Sheltie Corgi Tenyésztők Egyesülete (székhely és cím: 2151 Fót, Vörösmarty u. 50.) közgyűlést hív össze 2016. október 22-én 12:30 órai kezdettel a vasadi HTC Herding Training Center területére (Vasad, 2. külterület 106, 2211. GPS: 47.345818,19.368791. Térkép itt.).

Napirend:

  1. Alapszabály módosítása

Amennyiben a közgyűlés a fenti időpontban határozatképtelen lenne, abban az esetben az Egyesület azonos helyszínen, 13:00 órára újabb közgyűlést hirdet a fent megjelölt naprendi pontokkal. Ez a közgyűlés a megjelentek számától függetlenül határozatképes lesz, de csak az előre megadott napirendi pontokban hozhat határozatot.

A napirendi pontok fontossága miatt kérjük valamennyi klubtagunk megjelenését, valamint hogy a klubtagságot igazoló dokumentumot (idei, vagy korábbi tagkártya, számla, stb.) magukkal hozni szíveskedjenek.

Fót, 2016. október 6.

Harsányi Péter
elnök

Az alapszabály ismételt megváltoztatására azért van szükség, mert a legutóbbi alkalommal két fajta lemaradt a gondozói listáról, ezt kell most pótolni.

 
Fajtagondozói pályázat - szerződést kötöttünk PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Székely István   
2016. szeptember 22. csütörtök, 09:46

Örömmel tájékoztatjuk Egyesületünk tagjait és az érdeklődőket, hogy Egyesületünk elnyerte a fajtagondozói jogokat az alábbi fajtákra: collie rough, collie smooth, sheltie, welsh corgi pembroke, welsh corgi cardigan, border collie, bearded collie, bobtail, ausztrál juhászkutya, ausztrál stumpy tail cattle dog, miniature american sheperd. A fajtagondozói szerződés 2016. szeptember 21-én alírásra került.

Ez azt jelenti, hogy a továbbiakban Egyesületünk tagjai és az azt igénylők számára a törzskönyvezés és a tenyészminősítés a saját tenyésztési szabályzatunk szerint fog történni.  A jelenleg érvényes tenyésztési szabályzat letölthető itt.

A törzskönyvezés menete a következő:

Minden törzskönyvezési igényt a MEOESZ irodájába, vagy a hamarosan elinduló online rendszerébe kell eljuttatni.

A formanyomtatványok már elérhetőek a MEOESZ oldalán: http://www.kennelclub.hu/index.php?link=Letoltheto_dokumentumok

Az online törzskönyvezési rendszerbe való belépési jog a http://www.kennelclub.hu//files/files/online_kerelem_tag%281%29.pdf linkről letölthető, kitöltött, két tanú által igazolt nyilatkozat eredeti példányának a MEOESZ-be juttatásával igényelhető.

MEOESZ tájékoztató: http://kennelclub.hu/index.php?link=Tenyesztok_figyelmebe

Díjszabás: http://kennelclub.hu/index.php?link=Dijszabas

Felhívjuk a figyelmet, hogy a tulajdonjog átírását Egyesületünk is végezheti. Ebben az esetben az átírás díjának egy része Egyesületünket illeti.

Tervezzük, hogy még ebben az évben legalább két alkalommal rendezünk tenyészszemlét, az egyiket ösztönpróbával egybekötve. Ezek pontos idejéről és helyéről hamarosan tájékoztatást adunk, akárcsak a jövő évi rendezvény terveinkről.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

7. oldal / 15
Copyright © 2020 Hungária Collie Sheltie Corgi Tenyésztők Egyesülete. Minden jog fenntartva. ;
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete


Oldalaink megtekintéséhez az Internet Explorer 8, Mozilla Firefox 3.5, Opera 10, vagy annál magasabb verziószámú böngészőprogramokat ajánjuk.