Belépés / Log inCímlap
Fajtagondozói pályázat - szerződést kötöttünk PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Székely István   
2016. szeptember 22. csütörtök, 09:46

Örömmel tájékoztatjuk Egyesületünk tagjait és az érdeklődőket, hogy Egyesületünk elnyerte a fajtagondozói jogokat az alábbi fajtákra: collie rough, collie smooth, sheltie, welsh corgi pembroke, welsh corgi cardigan, border collie, bearded collie, bobtail, ausztrál juhászkutya, ausztrál stumpy tail cattle dog, miniature american sheperd. A fajtagondozói szerződés 2016. szeptember 21-én alírásra került.

Ez azt jelenti, hogy a továbbiakban Egyesületünk tagjai és az azt igénylők számára a törzskönyvezés és a tenyészminősítés a saját tenyésztési szabályzatunk szerint fog történni.  A jelenleg érvényes tenyésztési szabályzat letölthető itt.

A törzskönyvezés menete a következő:

Minden törzskönyvezési igényt a MEOESZ irodájába, vagy a hamarosan elinduló online rendszerébe kell eljuttatni.

A formanyomtatványok már elérhetőek a MEOESZ oldalán: http://www.kennelclub.hu/index.php?link=Letoltheto_dokumentumok

Az online törzskönyvezési rendszerbe való belépési jog a http://www.kennelclub.hu//files/files/online_kerelem_tag%281%29.pdf linkről letölthető, kitöltött, két tanú által igazolt nyilatkozat eredeti példányának a MEOESZ-be juttatásával igényelhető.

MEOESZ tájékoztató: http://kennelclub.hu/index.php?link=Tenyesztok_figyelmebe

Díjszabás: http://kennelclub.hu/index.php?link=Dijszabas

Felhívjuk a figyelmet, hogy a tulajdonjog átírását Egyesületünk is végezheti. Ebben az esetben az átírás díjának egy része Egyesületünket illeti.

Tervezzük, hogy még ebben az évben legalább két alkalommal rendezünk tenyészszemlét, az egyiket ösztönpróbával egybekötve. Ezek pontos idejéről és helyéről hamarosan tájékoztatást adunk, akárcsak a jövő évi rendezvény terveinkről.

 
Tájékoztatás pályázatról PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Farkas Márta Barbara   
2016. augusztus 08. hétfő, 18:36

Kedves Tagjaink!

Tájékoztatjuk tagságunkat, hogy az elmúlt héten benyújtottuk fajtagondozásra vonatkozó pályázatunkat a MEOESZ felé.

Értesítjük Önöket/Titeket, hogy a pályázat elbírálását követően a döntést közöljük, kedvező válasz esetén haladéktalanul klubnapot és tenyészszemlét szervezünk.

Üdvözlettel:

HCSC Tenyésztők Egyesülete

 
Meghívó mérlegbeszámoló közgyűlésre PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Székely István   
2016. május 02. hétfő, 10:01

A Hungária Collie Sheltie Corgi Tenyésztők Egyesülete (székhely és cím: 2151 Fót, Vörösmarty u. 50.) közgyűlést hív össze 2016. május 18-án, szerdán, 17:30 órai kezdettel a Fóti Fáy András Általános Iskola könyvtártermébe (2151 Fót, Vásár tér 1.).

Napirend:

  1. Alapszabály módosítása
  2. Mérlegbeszámoló elfogadása
  3. Egyebek

Amennyiben a közgyűlés a fenti időpontban határozatképtelen lenne, abban az esetben az Egyesület azonos helyszínen, 18:00 órára újabb közgyűlést hirdet a fent megjelölt naprendi pontokkal. Ez a közgyűlés a megjelentek számától függetlenül határozatképes lesz, de csak az előre megadott napirendi pontokban hozhat határozatot.

A napirendi pontok fontossága miatt kérjük valamennyi klubtagunk megjelenését, valamint hogy a klubtagságot igazoló dokumentumot (idei, vagy korábbi tagkártya, számla, stb.) magukkal hozni szíveskedjenek.

Fót, 2016. május 2.

Harsányi Péter
elnök

Az alapszabály ismételt megváltoztatására azért van szükség, mert az évek óta megjelenő igénynek engedve befogadni szándékozunk további fajtákat az angol- és ausztrál pásztorkutyák köréből. Várhatóan jelentős számban csatlakoznak egyesületünkhöz border collie tenyésztők és tartók, de várjuk majd a bearded collie, a bobtail, a kelpie és cattle dog fajták kedvelőit is. Erre azért nyílik most lehetőség, mert a közelmúltban bekövetkezett jogszabályi változások következtében újra gyakorolhatjuk majd fajtagondozói jogainkat, rendezhetünk tenyészszemléket, kiállításokat. Klubunk fajtabővítésének terve összhangban van a MEOESZ és az AAPKK szándékával is. A közgyűlés meghirdetését megelőző időben komoly szakmai egyeztetés folyt a tenyésztési szabályzat tartalmáról a borderosokkal (várhatóan ők alkotják majd az érkezők többségét), végül a lényeges dolgokban meg tudtunk állapodni.

 
Gellén Tibor búcsúztatója PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Székely István   
2016. április 19. kedd, 08:31

Gellén Tibor barátunk búcsúztatóján, melyet 2016.04.27-én, szerda délután 14 órakor tartottak a a körmendi Szt. Erzsébet Plébánia Templomban, a HCSC kéviseletében Balázsovits János, Harsányi Péter és Székely István vett részt. Harsányi Péter a család felkérésére rövid beszédben méltatta az elhunytat.

 
Gellén Tibor halálára PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Székely István   
2016. március 27. vasárnap, 09:11

Gyászolom öreg barátomat. Fülembe cseng a hangja, sajátos ízű beszéde. Látom a mosolyát. Érzem kezét a vállamon. Bár ezek az érzetek nagyon valószerűek, el kell fogadnom, hogy mostantól már csak az emlékeimben, a képzeletemben léteznek.

Mikor megismerkedtünk, első alkalommal erős szimpátiát éreztem iránta. Nagy múltú, tekintélyes kutyásemberként elfogadott, befogadott engem, mint kezdőt. Támogatott, tanított a kutyázás, a bíráskodás fortélyaira. Mindezt sohasem fensőségesen, lekezelően, hanem odaadó tanárként. Barátok lettünk.

Az évek során meggyőződhettem magas szintű szakmai tudásáról, remek szervezőkészségéről, vezetői képességeiről. Aki valaha részt vett valamelyik szombathelyi CACIB kiállításon akár kiállítóként, akár bíróként, az megtapasztalhatta Tibornak a kutyázás, mint szakma iránti odaadását, alázatát, szeretetét. A rendezés, a vendéglátás, a bírólista, a feltételek biztosítása mind a legnagyobb gondosságról és precízségről tanúskodott.

Rajongásig szerette a kutyázást, a bíráskodást. Mindig örömteli várakozással tekintett a következő alkalomra, amikor a ringbe állhatott. Már jó előre tervezgette, hogy milyen remek estét fog eltölteni a barátaival, előre „ízlelgette” a szakmai feladatot, mely a bírói körben várt rá. Abban a bírói körben, ahol a kiállítókkal mindig kedvesen, szívélyesen bánt, tőle még a gyengébb minősítést is öröm volt átvenni.

A halál is a bíró körben érte. Váratlan, tragikus beteljesítése egy szakmai pályafutásnak. Abban reménykedem, hogy Tibor már az égi CACIB-on bírál, ott folytatja azt, amire azon a tragikus reggelen, 2016. március 26-án készült.

Tudom, egyszer majd találkozunk ott, az égi kutyakiállításon. Addig is Isten veled, drága barátom, Isten veled, Tibi bácsi…

 
Tavaszi klubnap - 2016.03.14. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Székely István   
2016. március 19. szombat, 09:32

Az időjárás kegyeibe fogadta a HCSC egyesületet. Tavaszi klubnapunkon, 2016. március 14-én egész  idő alatt szépen sütött a nap, a szél sem zavarta a szép számmal összegyűlt társaságot. A tíz órai gyülekező után nem sokkal hangos csaholás, az összegyűlt több mint harminc kutya boldog ugatása verte fel a focipálya és a környék csöndjét.

Az előre kiadott programnak megfelelően a megnyitó után ügyességi verseny következett, melynek feladatai a karaktertesztben megszokottakhoz hasonlítottak. Akik részt vettek benne - márpedig sokan résztvettek -, azok jó képet kaphattak kutyájuk pillanatnyi pszichés állapotáról.

A délelőtt második felére felvezető versenyt hirdettünk, hogy még egy gyakorlási alkalom álljon rendelkezésre a kiállító kutyások számára. A gyermekek és a felnőttek versenyét egyaránt Miklós Szabina bírálta el, aki maga is tapasztalt és gyakorlott felvezető.

Az ünnepélyes eredményhirdetés után következett a jól megérdemelt és igen ízletesre sikerült ebéd, melyet kellemes hangulatban, remek társaságban költöttünk el. Végül beszámolót hallhattunk a MEOESz aznapi közgyűlésén történtekről.

Ezúton fejezzük ki köszönetünket a szervezőknek, bonyolítóknak, aktivistáknak, és nem utolsó sorban a résztvevőknek, hogy ilyen széppé és kellemessé tették ezt a tavaszi napot.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

8. oldal / 15
Copyright © 2020 Hungária Collie Sheltie Corgi Tenyésztők Egyesülete. Minden jog fenntartva. ;
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete


Oldalaink megtekintéséhez az Internet Explorer 8, Mozilla Firefox 3.5, Opera 10, vagy annál magasabb verziószámú böngészőprogramokat ajánjuk.