Belépés / Log inCímlap
Gellén Tibor halálára PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Székely István   
2016. március 27. vasárnap, 09:11

Gyászolom öreg barátomat. Fülembe cseng a hangja, sajátos ízű beszéde. Látom a mosolyát. Érzem kezét a vállamon. Bár ezek az érzetek nagyon valószerűek, el kell fogadnom, hogy mostantól már csak az emlékeimben, a képzeletemben léteznek.

Mikor megismerkedtünk, első alkalommal erős szimpátiát éreztem iránta. Nagy múltú, tekintélyes kutyásemberként elfogadott, befogadott engem, mint kezdőt. Támogatott, tanított a kutyázás, a bíráskodás fortélyaira. Mindezt sohasem fensőségesen, lekezelően, hanem odaadó tanárként. Barátok lettünk.

Az évek során meggyőződhettem magas szintű szakmai tudásáról, remek szervezőkészségéről, vezetői képességeiről. Aki valaha részt vett valamelyik szombathelyi CACIB kiállításon akár kiállítóként, akár bíróként, az megtapasztalhatta Tibornak a kutyázás, mint szakma iránti odaadását, alázatát, szeretetét. A rendezés, a vendéglátás, a bírólista, a feltételek biztosítása mind a legnagyobb gondosságról és precízségről tanúskodott.

Rajongásig szerette a kutyázást, a bíráskodást. Mindig örömteli várakozással tekintett a következő alkalomra, amikor a ringbe állhatott. Már jó előre tervezgette, hogy milyen remek estét fog eltölteni a barátaival, előre „ízlelgette” a szakmai feladatot, mely a bírói körben várt rá. Abban a bírói körben, ahol a kiállítókkal mindig kedvesen, szívélyesen bánt, tőle még a gyengébb minősítést is öröm volt átvenni.

A halál is a bíró körben érte. Váratlan, tragikus beteljesítése egy szakmai pályafutásnak. Abban reménykedem, hogy Tibor már az égi CACIB-on bírál, ott folytatja azt, amire azon a tragikus reggelen, 2016. március 26-án készült.

Tudom, egyszer majd találkozunk ott, az égi kutyakiállításon. Addig is Isten veled, drága barátom, Isten veled, Tibi bácsi…

 
Tavaszi klubnap - 2016.03.14. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Székely István   
2016. március 19. szombat, 09:32

Az időjárás kegyeibe fogadta a HCSC egyesületet. Tavaszi klubnapunkon, 2016. március 14-én egész  idő alatt szépen sütött a nap, a szél sem zavarta a szép számmal összegyűlt társaságot. A tíz órai gyülekező után nem sokkal hangos csaholás, az összegyűlt több mint harminc kutya boldog ugatása verte fel a focipálya és a környék csöndjét.

Az előre kiadott programnak megfelelően a megnyitó után ügyességi verseny következett, melynek feladatai a karaktertesztben megszokottakhoz hasonlítottak. Akik részt vettek benne - márpedig sokan résztvettek -, azok jó képet kaphattak kutyájuk pillanatnyi pszichés állapotáról.

A délelőtt második felére felvezető versenyt hirdettünk, hogy még egy gyakorlási alkalom álljon rendelkezésre a kiállító kutyások számára. A gyermekek és a felnőttek versenyét egyaránt Miklós Szabina bírálta el, aki maga is tapasztalt és gyakorlott felvezető.

Az ünnepélyes eredményhirdetés után következett a jól megérdemelt és igen ízletesre sikerült ebéd, melyet kellemes hangulatban, remek társaságban költöttünk el. Végül beszámolót hallhattunk a MEOESz aznapi közgyűlésén történtekről.

Ezúton fejezzük ki köszönetünket a szervezőknek, bonyolítóknak, aktivistáknak, és nem utolsó sorban a résztvevőknek, hogy ilyen széppé és kellemessé tették ezt a tavaszi napot.

Bővebben...
 
Tavaszi klubnap PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2016. március 01. kedd, 20:09

Ismét megrendezzük a szokásos tavaszi klubnapunkat, melyre szeretettel várunk minden klubtagot és érdeklődőt.

Időpont: 2016. március 14. 10:00

Helyszín: Fót, Balogh Sándor Sporttelep

Program:

  • ügyességi verseny (a karakterteszthez hasonló),
  • gyermek- és felnőtt felvezetők versenye,
  • piknik az általunk hozott ételből, italból,
  • ebéd (melyhez önkéntes hozzájárulás adható a becsületkasszánál).

A versenyeket díjazzuk, a nevezés viszont díjtalan.

A részvételi szándékot kérjük az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen, vagy a facebook eseménynél jelezni, hogy az ebédhez szükséges nyersanyagokat a megfelelő mennyiségben meg lehessen vásárolni.

 
Vezetőség PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2016. február 13. szombat, 11:42

A Hungária Collie Sheltie Corgi Tenyésztők Egyesülete a 2016. február 12-én megtartott közgyűlésén, 30 szavazásra jogosult tag részvételével, tisztújítás keretében megválasztotta az egyesület elnökségét a következő, 4 éves ciklusra.

Elnök: Harsányi Péter

Ügyvezető alelnök: Székely István

Az elnökség tagjai: Balázsovits Jánosné, Farkas Márta Barbara, Lendvay Erika

Az elnökség póttagjai: Kakas Tímea, Kiss Mária

 
2015 - egy újabb sikeres év zárása PDF Nyomtatás E-mail
Írta: László Krisztina   
2016. január 29. péntek, 09:09

A 2016. január 23-án tartott évzáró vacsoráról kissé irodalmi stílusban, Tolkien Zsákos Bilbója szavaival élve emlékszem meg: akikkel szívesen találkoztam volna, azoknak a fele sem jött el, és a megjelentek felével fele annyit sem beszélgettem, mint amennyit szerettem volna. Prózaian: örömteli, hogy a klubvacsorára évről évre egyre többen jönnek el. Annyira sokan, hogy a vacsora helyszínét kinőttük, lassan ideje lesz új színtér után nézni.

Annak ellenére, hogy klubunk a korábbi tevékenységeiben jelentősen korlátozva van – mi nem szervezhetünk tenyészszemlét, sem hivatalos címet kiadó kiállítást – egyesületünk létszáma nem csökken, sőt új tagok is csatlakoznak, a régiek nagy része pedig megmarad. Jó csapat alakult ki, s ezt sok minden bizonyítja.

A sok lelkes és kitartó kutyakiállító mellett vannak néhányan, akik a kutyakiképzés és a kutyás munka területén is aktívak. A Top 10 versenyben hosszúszőrű collie-ban szinte minden kategóriát sikerült feltölteni – több mint 10 tenyészszuka, fedezőkan és kennel képviseltette magát legalább két utóddal a kiállításokon 2015-ben. Sheltie fajtában is voltak dobogósaink.

A vacsora hivatalos része az elnök beszámolójával kezdődött. Beszélt a klub helyzetéről és kilátásairól. Ezután történt meg Top 10 és a Club Star versenyek eredményhirdetése, a teljesítményeket sok kupával, emléklappal és éremmel honorálva.

A tombolára tagjaink saját készítésű, gyönyörű ajándékokat és értékes, hasznos kutyás eszközöket hoztak. A vacsora zárásaként - lassan hivatalos programként - érdekes szakmai beszélgetés alakult ki.

Köszönet a szervezőknek, akik a helyszínt, kupákat, díjazást intézték, de legfőképp azoknak a tagoknak, akik munkájukkal életben tartják egyesületünket.

Sikeres 2016-os évet kívánunk mindnyájunknak, és azt, hogy sokszor találkozhassunk!

 
Club Star 2015 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Székely István   
2016. január 16. szombat, 18:10

A TOP 10 verseny győztesei 2015-ben
Winners of the TOP 10 Competition 2015


Fajta
Breed

Név
Name

Neme
Gender

Pontszám
Points

2015 TOP Hosszúszőrű Collie / Collie Rough

Nyitramenti Bridget of Radway

szuka / bitch

993.5

2015 TOP Sheltie / Shetland Sheepdog

Lucky-Luke Elenmiré Blue Elwing

szuka / bitch

775

 

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

8. oldal / 15
Copyright © 2020 Hungária Collie Sheltie Corgi Tenyésztők Egyesülete. Minden jog fenntartva. ;
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete


Oldalaink megtekintéséhez az Internet Explorer 8, Mozilla Firefox 3.5, Opera 10, vagy annál magasabb verziószámú böngészőprogramokat ajánjuk.