Belépés / Log inCímlap
Munkavizsga / HWT PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Leidl Andrea   
2014. szeptember 22. hétfő, 11:09

2014.09.21. óta immár a terelő munka terén is rendelkezünk FCI vizsgás skót juhásszal: HJCH, SRBCH, BH vizsga, Triflakereső (szarvasgomba kereső) kutya vizsga, FCI-HWT RINEWELD HEART OF GOODNESS "MILLIE" Magyarország első terelő munkavizsgás hosszúszőrű collie-ja (80 p). Video >> Tudj meg többet a munkavizsgáról!

Millie HWT

Millie HWT (Foto: Polonyi Melinda)

Bővebben...
 
Köszöntjük a 30 éves Nyitramenti Kennelt PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Székely István   
2014. augusztus 20. szerda, 10:26

alt

A Hungária Collie Sheltie Corgi Tenyésztők Egyesülete köszönti a 30 éves Nyitramenti kennelt. Az eltelt időszak alatt elért eredmények: világ- és Európa győztesek a fiatal, felnőtt és veterán korosztályokban - igazolják Balázsovits Elena és János áldozatvállalását, elhivatotságát és szakértelmét. Az általuk elért teljesítmény páratlan, hiszen Magyarországon, de talán a világon is az ő kennelük a legeredményesebb.

Gödön, 2014. augusztus 16-án megható és felemelő ünnepség keretében találkoztak a Nyitramenti kutyák, illetve azok leszármazottjainak tulajdonosai. A legeredeményesebbek bemutatása után a jelenlegi tenyészállományt is megcsodálhatták a megjelentek. A találkozót játékos kutyaszépségverseny zárta.

Gratulálunk az évfordulóhoz, reméljük, újabb harminc év múlva ismét találkozunk.

 
Tavaszi klubnap 2014.03.15. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Székely István   
2014. március 17. hétfő, 00:00

alt

Hideg volt, szél volt, de jól éreztük magunkat. A rossz idő sem térítette el azt a több mint húsz klubtagot, érdeklődőt, aki kutyájával együtt eljött a HCSC Egyesület tavaszi klubnapjára. Szinte minden előre tervezett programot meg tudtunk tartani, bár a szél erősen cibálta a kabátunkat, a ringszalagot a beton talapzattal együtt, és persze kutyáink szőrzetét is. Kora délutánig maradtunk, a szél söpört utánunk.

Aki ott volt, a következő programokon vehetett részt:

  • Kiállítási felkészítő, ringdresszúra tréning
  • A szőrzet ápolása, felkészítése kiállításra - ez a szeles idő miatt elmaradt,
    legközelebb pótoljuk.
  • Kutyás ügyességi játékok, vetélkedő
  • Kvízjáték kutyás témakörökből
  • Zsíroskenyér party - batyubál. Az alapvető hozzávalókat a klub biztosította,
    egyébként ettünk-ittunk, amit hoztunk.
 
2014.05.04. Terelő ösztönpróba Vasad PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Leidl Andrea   
2014. március 04. kedd, 16:22

Juhászkutyád van, de még nem látott birkát? Szeretnéd megtudni, hogy megvannak-e benne az ősi ösztönök? Vagy már próbáltad, esetleg részt vettetek a klubos terelő szemináriumon és szeretnéd továbbfejleszteni a tudásotokat? Szeretnétel kutyáddal hivatalos, MEOE/AAPKK ösztönpróbát tenni? Most itt a lehetőség! Nemcsak klubtagok számára (fajtáinknak ill. belga juhászkutyáknak)!

Vasadon, Árkosi József és Kiss Barbara HTC Herding Training Center - Terelő Oktató Központjában, lehetőségünk van terelést gyakorolni ill. ösztönpróbát tenni 2014.05.04-én 14:00 órától. A törzskönyvet és az oltási könyvet hozzátok magatokkal!

Terelek, tehát vagyok

Bővebben...
 
2013 TOP 10 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Leidl Andrea   
2014. február 03. hétfő, 11:13

Összeállította: Leidl Andrea

alt

Összefoglaló

Egyesületünk a 2013-as évadzáró vacsoráját 2014.02.01-n rendezte a tavaly bevált szép helyszínen, a fóti Oxigén Klub Étteremben. Örömmel tapasztaltuk, hogy nemcsak a díjazottak jöttek el, hanem mindazok, akik szívesen beszélgettek a fajtákról, tenyésztésükről, jövőbeli terveikről is. A vacsora díszvendége egyrészt dr. Zöldág László volt, az MTA doktora, kandidátusa, a genetika-szaporodásbiológia elismert szaktekintélye, a Szent István Egyetem tanára, másrészt pedig Hargitai Gábor FCI nemzetközi küllembíró I. fcs, a Karakán Klub elnöke, délorosz juhászkutya tenyésztő.

Bővebben...
 
Téli kiállítási felkészítő PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2014. január 31. péntek, 09:59

alt

Egyesületünk idei első rendezvényei voltak azok a klubunk életében már hagyományos kiálítási felkészítő tréningek, melyeket január 5-én és 18-án tartottunk Fóton. Ide vártuk nem csak egyesületi tagjainkat, hanem mindazokat, akiket érdekelt, hogyan lehet kiállítási kutyájukat a legelőnyösebben bemutatni.

MIndkét alkalommal közel húsz tulajdonos és collie-ja jelent meg a jó hangulatú, kötetlen, de hatékony programokon. A felvezetett kutyák mozgásán, megjelenésén látszott, hogy a hétvégi délelőttök nem teltek hiába.

A foglalkozásokat Székely István MEOE-FCI küllembíró vezette. A fényképekért köszönet Pintér Andreának, Varga Nikolettnek.

alt

A 2013. év végi kölyöktermésből...

alt

A felnőttebbek

alt

Mozgásban

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

10. oldal / 14
Copyright © 2020 Hungária Collie Sheltie Corgi Tenyésztők Egyesülete. Minden jog fenntartva. ;
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete


Oldalaink megtekintéséhez az Internet Explorer 8, Mozilla Firefox 3.5, Opera 10, vagy annál magasabb verziószámú böngészőprogramokat ajánjuk.