Büszkeségeink

Belépés / Log inCímlap
On-line nevezés - hogyan? PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2012. április 10. kedd, 15:04

 

Néhány egyszerű lépés, és már meg is történt a nevezés online nevezési rendszerünk segítségével. 

 

1. A tulajdonos regisztrációja, felhasználói fiók létrehozása.

(Aki már regisztrált, illetve akinek van fiókja portálunkon akár évekkel ezelőttről, az ezt a lépést átugorhatja.)

 • A baloldalt, lent található Login menüben  kattintsunk a Fiók létrehozása linkre. 
 • Töltsük ki a mezőket a megfelelő adatokkal, majd kattintsunk a Fiók létrehozása gombra.
 • Ekkor a rendszer egy email-t küld az általunk most megadott címre. Az új fiókunk akkor aktiválódik, ha a levélben lévő linkre kattintunk, vagy a linket bemásoljuk böngészőnk címsávjába, és megnyitjuk az oldalt.
 • A sikeres aktiválás után felhasználói nevünkkel és jelszavunkkal lépjünk be fiókunkba!
 • Jobboldalon, a mozgó szimbólum alatt láthatóvá válik az On-line nevezés menü. Az Adataim / Profile menüpont segítségével itt kell megadni azokat az adatokat, melyek a kiállítási nevezéshez, a katalógus elkészítéséhez szükségesek. Érvényes MEOE, illetve szerződött partneri tagság esetén ezen az űrlapon kell feltölteni a tagsági kártya képét. Ügyeljünk arra, hogy a feltölteni kívánt fájl mérete ne haladja meg a 300 KBájt-ot,és arra is, hogy a kép formátuma, vagyis a fájl kiterjesztése .jpg legyen.

  Ha a tagsági kártya Egyesületünkben igazol tagságot, akkor érdemes egy email-t küldeni az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre a regisztráció tényéről, mivel a portál egyesületi tagjaink számára sok exkluzív szolgáltatást nyújt. Ezek aktiválásához adminisztrátori közreműködés szükséges, ami az email vétele után meg is történik.

2. Kutyák regisztrációja

(Ha korábban - akár évekkel ezelőtt - ez már megtörtént, nem kell ismét elvégezni.)

 • Az On-line nevezés menüben kattintsunk a Kutyák regisztrációja menüpontra!

  Alapesetben egy egyszerű űrlapra jutunk, ahol meg kell adni a nevezendő kutya adatait: név, fajta, szülők, születési idő, törzskönyvi szám, tenyésztő, valamint fel kell tölteni a származási lap mindkét oldalát. A korlátozások itt is érvényesek: a feltölteni kívánt fájl mérete ne haladja meg a 300 KBájt-ot, és arra is, hogy a kép formátuma, vagyis a fájl kiterjesztése .jpg legyen.

  Egyesületi tagjaink számára egy komolyabb űrlapot készítettünk:  mód van a teljes származási lap adatainak feltöltésére, valamint fényképet is feltölthetünk kutyánkról. Ezzel létrejön kutyánkról egy komplett weboldal fényképpel, adatokkal, származási információkkal. Az űrlap kitöltésére 30 perc áll rendelkezésre - biztonsági okokból. Ügyeljünk arra, hogy ez idő alatt minden rovatba írjunk valamit, hogy az űrlapot el lehessen menteni. A későbbiek során az adatokat bármikor módosíthatjuk, a fényképet cserélhetjük.

  A majdani nevezés során a tulajdonos adataiként a fiók regisztráció során megadottakat tüntetjük fel.

  Kutyánk champion címeit nem kell a név mezőbe beírni, mivel a későbbiekben feltöltött championátusok automatikusan megjelennek a kutya nevénél.

3. Championátus regisztrációja - a champion osztályba történő nevezéshez szükséges

 • Ha kutyánkat champion osztályba kívánjuk nevezni, akkor előzetesen a championátust rögzíteni kell rendszerünkben. Erre szolgál az On-line nevezés menüben található Championátus regisztrációja menüpont. Az űrlap megnyitása után válasszuk ki kutyáink közül azt, amelyik számára a championátust rögzíteni kszeretnénk. A továbbiakban adjuk meg a szerzés dátumát (az oklevélen szerplő dátum a mérvadó), ez nem lehet későbbi a nevezés lejártának dátumánál. Válasszuk ki a legördülő listáról a championátus típusát, majd - az International Champion kivételével - válasszuk ki a diplomát kibocsátó országot. Végül töltsük fel az oklevél képét a szokásos korlátozások figyelembe vételével: max. 300 KBájt, .jpg kiterjesztés.

  Egyesületi tagjaink a championátusok feltöltésével értékes pontokat szerezhetnek az éves Club Star, illetve Top 10 versenyben. 

4. Nevezés a kiállításra

 • Az On-line nevezés menüből válasszuk az On-line nevezés / Show reg. menüpontot! A megjelenő űrlap felső részében találjuk a megadott tulajdonosi adatokat, melyeket szükség szerint módosíthatunk. A módosítások valamennyi, már korábban leadott nevezésre is érvényesek lesznek!
 • A legördülő listáról válasszuk ki a kiállítást!
 • Válasszuk ki a nevezni kívánt kutyát! Ezután a rendszer ellenőrzést végez, és ha a kutya a megadott kiállításra még nem lett nevezve, akkor zöld jelzést kapunk, hiba esetén pirosat.
 • A továbbiakban megjelennek a kutya adatai, majd választanunk kell kiállítási osztályt. Csak azok az osztályok aktívak, melyekbe a kutya kora szerint nevezhető. Az életkor megállapításánál a bírálat napja a mérvadó.
 • Válasszuk ki a kívánt fizetési módot! A rendszer ekkor a megadott adatok alapján kiszámítja a fizetendő összeget. 
  Magyarországi lakhelyű kiállítóink
   csak forintban fizethetnek banki átutalással, vagy rózsaszín postautalványon. 
  A külföldiek csak Euróban, átutalással, vagy a helyszínen fizethetnek. Banki átutalás esetén egyszeri 4 Euró magyarországi bankköltséget számítunk fel átutalásonként, helyszíni fizetésnél kutyánként 10 Euró pótdíjat kell fizetni.
 • A nevezés rögzítése után a  rendszer a megadott email címre egy tájékoztató levelet küld az adatok rögzítéséről. Ha az adatokban hiba, eltérés mutatkozna, kérjük azt az  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre jelezni.

5. A befizetési bizonylat feltöltése

 • A befizetés megtörténte után az On-line nevezés menüben található Befizetési bizonylat feltöltése menüpontra kattintva jutunk a megfelelő űrlaphoz. Válasszuk ki a kiállítást, adjuk meg a bizonylaton szereplő összeget és pénznemet, majd töltsük fel a bizonylat képét a szokásos korlátozások figyelembe vételével: max. 300 KBájt, .jpg kiterjesztés.

6. Visszaigazolás

 • A nevezési időszak lezárultával - kizárólag email-ben - a nevezésekről visszaigazolást küldünk, mely tartalmazza a startszám átvételének módját, az esetlegesen fennmaradt fizetési kötelezettséget, valamint a belépőjegyet és a katalógus utalványt.
A nevezés pillanatnyi státuszáról, a befizetett összegek beérkeztéről, illetve a feltöltött befizetési bizonylatokról folyamatosan informálódhatunk az On-line nevezés menü Nevezéseim / My entries menüpontban. Ugyancsak rendelkezésre áll az On-line nevezés menüben a Nevezési statisztika is.
Módosítás dátuma: 2012. április 17. kedd, 08:06
 
Copyright © 2020 Hungária Collie Sheltie Corgi Tenyésztők Egyesülete. Minden jog fenntartva. ;
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete


Oldalaink megtekintéséhez az Internet Explorer 8, Mozilla Firefox 3.5, Opera 10, vagy annál magasabb verziószámú böngészőprogramokat ajánjuk.