Belépés / Log inCímlap
Klubnap - beszámoló / Clubday - personal 2013.10.23. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Leidl Andrea   
2013. október 24. csütörtök, 07:58

2013. október 23-i klubnap beszámoló

Gyönyörű napsütés örvendeztetett meg bennünket a HCSC hagyományos október 23-i programján.

Kotlár Andrea vezetésével alap engedelmességi feladatokkal kapcsoltuk be a kutyákat. Csodálatos volt nézni a rengeteg egy vonalban fekvő kutyát...

Csapatversenyben teszteltük a gazdik és kutyáik összhangját lábnál követésben: csuklóra akasztott pórázzal, a zöld és a rózsaszín vizespohárral minél gyorsabban és minél kevesebb víz kilöttyintésével kellett teljesíteni a kb. 20 méteres pályát két szlalom akadállyal és a végén autógumi kerüléssel (eleinte a rózsaszín csapat tagjai elhúztak, de aztán a zöldek behozták őket, és végül mind időben, mind vízmennyiségben a zöld csapat diadalmaskodott).

Ezután a székfoglaló játék kutyás változata következett: a résztvevők számához képest eggyel kevesebb széket tettünk kör alakba és zenére engedelmes feladatokat végeztünk. Amikor a zene elhallgatott, a kutyák helyben maradási gyakorlata mellett a gazdiknak le kellett  ülniük egy-egy székre - akinek nem jutott szék, kiesett. Persze, ha a kutya közben felállt, a gazdinak vissza kellett mennie ültetni vagy fektetni - semmi garancia nem volt, hogy a már korábban elfoglalt szék továbbra is szabad lesz, amikor visszaér...

A japán eredetű Pitch & Go játék során a gazdik összemérhették dobókészségüket és kutyáik apportkészségét, gyorsaságát (játékszabály itt).

Festői képeket készítettünk a kék tó partján (ld. képek).

Zárásként mini akadálypályát győztünk le.

Az ünnepélyes eredményhiredetésnél nagyon szépen csillogtak a kupák és ragyogtak a mosolyok...

30 (!) kutya részvételével tartottuk meg programjainkat, volt közöttük collie-n és sheltie-n kívül kínai meztelen kutya púderpamacs változatban, drótszőrű magyar vizsla, német juhász, westie és a többször elveszett, de végül megkerült (corgi) keverék.

A saját készítésű bográcsgulyás és sütemények általános tetszést arattak (pl. a csokis 3Bit szelet  receptje a Fórumban megtalálható (lesz)).

Azt hiszem, egy szuper jó, kellemesen fárasztó napot tölthettünk együtt - köszönet a szervezőknek (Farkas Márta, Kakas Tímea), bíróknak (Kotlár Andrea, Csecserits Melinda) és a fotósoknak (Csecserits Melinda, Gulyás Alex, Leidl Andrea)!

Vissza a Klubnap összefoglaló oldalra

Módosítás dátuma: 2013. október 30. szerda, 10:16
 
Copyright © 2019 Hungária Collie Sheltie Corgi Tenyésztők Egyesülete. Minden jog fenntartva. ;
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete


Oldalaink megtekintéséhez az Internet Explorer 8, Mozilla Firefox 3.5, Opera 10, vagy annál magasabb verziószámú böngészőprogramokat ajánjuk.