Belépés / Log inCímlap
Őszi klubnap PDF Nyomtatás E-mail
Írta: László Krisztina   
2015. december 26. szombat, 18:09

2015 november 14-én szép, napsütéses időben volt részünk, amikor összegyűltünk a fóti sportpálya mellett kutyákkal. Nagyon sok lelkes gazdi gyűlt össze, gyönyörű és ügyes kutyákkal. Minden színből láthattunk kutyákat – egész időstől a babáig. Vendég fajták is jöttek, westie és mudi képvisetlték magukat.

 

A kutyák ügyességét a „pitch and go” azaz apport versenyen mértük össze. A legfiatalabb versenyző egy dark sable szuka volt, közel 11 hónaposan. Ő egyedül indult a kölyök osztályban, pontszámával a felnőttek között középmezőnybe került volna. Felnőtt osztályban több, mint 10 kutya vett részt. Érdekes látni, hogy az odahaza, vagy megszokott környezetében gyors kutyák itt, versenyhelyzetben, idegen helyen lassabban dolgoznak. Így is sokan, ügyesen teljesítették a másfél perc alatt a feladatot. A gazdik ügyessége sokat számít – jó helyre célozva több pont megszerzésére volt esély. Jó volt látni, milyen kedvesen bíztatta a gazdi a kutyáját, hogy lépje át végül az aporttal a szájában a kezdő vonalat.

Kölyök 1 helyezett: Escoliar D’Oro C’est L’Amour

Felnőtt 1 helyezett: Everlasting Love of the Holy Mountains, 2. Heavenly Happiness Be My Side, 3. Nyitramenti Kleome

A csapat egy része közben fontos feladaton dolgozott – készült a gulyás. Hála az egyesületnek és a megjelenteknek, volt finom étel, italok, kávé és sütemények. És ami nélkül az egész nem sokat ért volna, a jó hangulat.


Délután a gazdik vehettek részt kezdő szemináriumon. A szeminárium témája a kutya anatómiája volt, illetve annak értékelése. Táblára rajzolt kutya alak mellett kedves és szép mintakutya mutatta meg, mi merre van a „mélyben”, melyik csont miért fontos a kutyán. A beszélgetésben a hallgatók kissé passzívan vettek részt, de ezt betudhatjuk a csípős szélnek, vagy az időközben elkészült gulyás csábításának. A szemináriumnak remélhetőleg lesz folytatása, így a résztvevők még jobban megérthetik, miről szól a küllembírálat – és tudva, mi a jó, még eredményesebben vezethetik fel kutyájukat, azt legjobb oldaláról bemutatva.

Módosítás dátuma: 2015. december 26. szombat, 19:46
 
Copyright © 2019 Hungária Collie Sheltie Corgi Tenyésztők Egyesülete. Minden jog fenntartva. ;
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete


Oldalaink megtekintéséhez az Internet Explorer 8, Mozilla Firefox 3.5, Opera 10, vagy annál magasabb verziószámú böngészőprogramokat ajánjuk.