Belépés / Log inCímlap Hírek / News Kiállítás törlése, általános tájékoztató…
Kiállítás törlése, általános tájékoztató… PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2020. május 02. szombat, 17:49

Tisztelt Egyesületi Tagok!

Nehéz időket élünk, a járványügyi helyzet drasztikus változásokat idézett elő az emberek mindennapjaiban. Sok minden más mellett, a szervezett keretek között történő, minőségi kutyázás is átmeneti krízisbe került.A nagy létszámú rendezvényekre vonatkozó általános korlátozások miatt, úgy itthon, mint szerte a kontinensen elmaradnak a küllemi, tenyésztési és sport célú kutyás események.

Egy darabig reméltük, hogy a 2020 június 13.- 14.-i dátummal, Jakabszállásra  meghirdetett kiállításainkat esetleg megtarthatjuk, mostanra azonban egyértelművé vált, hogy ennek nincs realitása. Sajnálattal értesítem tagságunkat és az érdeklődőket, hogy Egyesületünk júniusi rendezvényeit töröljük! Az elmaradt kiállítások lehetséges pótlásáról a későbbiekben adunk tájékoztatást.

Ismeretes, hogy  márciusi tisztújító közgyűlésünket, a pár nappal korábban megjelent kormányrendelet miatt nem lehetett megtartani. Emiatt már akkor is felvetődtek  bizonyos kérdések az Egyesület későbbi működésével, jogosítványaival  kapcsolatban, noha nem volt kétséges, hogy az azóta is fennálló rendhagyó helyzet,  rajtunk kívül álló okok miatt következett be. Törvényes működésünk jövőbeni visszaállításában az egyesületi jog elismert szakértője nyújt segítséget Egyesületünknek. Álláspontja szerint  – egyéb tisztázásra váró jogi kérdések mellett –, a közgyűlés tartása nélküli tisztújítás, csak egy igen bonyolult, a mi Egyesületünk jelen helyzetében nem teljesíthető procedúrában lenne lehetséges. Így tehát a jövőben egy újabb, „hagyományos” közgyűlés megtartása válik majd szükségessé, erre viszont csak a rendezvényekre vonatkozó jelenlegi korlátozások enyhítése esetén lesz lehetőségünk.

Mivel számunkra ez a tisztújítás lebonyolításának egyetlen és törvényes módja, most várakoznunk kell. Azt nem tudjuk, hogy működésünket tekintve mikor állhat vissza minden a régi kerékvágásba, de addig is dolgozni, és az alap tevékenységünket folytatni kívánjuk. Ennek érdekében  megbeszélést  folytattam Korózs András úrral, a MEOESZ elnökével, aki  nagyon pozitívan állt a problémánkhoz. Biztosított arról, hogy az Egyesületünk nevére beérkező alom bejelentők általunk való ellenőrzését, valamint az esetleges kérelmek szakmai elbírálását, változatlanul elfogadja a MEOESZ.

Ez azt jelenti, hogy a hozzánk forduló tagok sem szakmai, sem adminisztratív szempontból nem kerülhetnek hátrányos helyzetbe, illetve a korábbi szolgáltatások ezen részét, változatlan módon és színvonalon elvégezzük.

Egyesületi tagjaink számára a 2020. évi tagdíj befizetése nincs korlátozva, az új belépők tagfelvétele viszont szünetel!

Mindenkinek biztonságot, és jó egészséget kívánunk!

Harsányi Péter
korábbi elnök

 

Módosítás dátuma: 2020. május 03. vasárnap, 09:47
 
Copyright © 2020 Hungária Collie Sheltie Corgi Tenyésztők Egyesülete. Minden jog fenntartva. ;
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete


Oldalaink megtekintéséhez az Internet Explorer 8, Mozilla Firefox 3.5, Opera 10, vagy annál magasabb verziószámú böngészőprogramokat ajánjuk.