Büszkeségeink

Belépés / Log inCímlap Klubunk története / History
Klubunk története PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Harsányi Péter   
2008. december 25. csütörtök, 21:15
Tartalomjegyzék
Klubunk története
Változások a vezetésben
Sikersztori
Minden oldal

 

Klubunk jogelődje 1958-ban alakult Budapesten. Ebben az időben kezdett újjáéledni az ebtenyésztés Magyarországon, és egyre nagyobb érdeklődés mutatkozott a sportcélú kutyázás iránt is. Több új fajta is bekerült az országba, Simor György ez évben importálta az első hosszúszőrű colliet, az akkori Csehszlovákiából.

 

Miután a schnauzer fajtával kapcsolatos első lépések megtétele szintén az ő nevéhez kötődött, így a két fajtát összefogó első hivatalos szervezetnek, a Collie – Schnauzer Szakosztálynak, Simor György lett az elnöke.
Az évek során a szakosztály taglétszáma szépen emelkedett, az 1970-es évek elejére már meghaladta a 100 főt. A klubtagok egy része ekkor már nem elégedett meg fajtatiszta kutyák tartásával és kiképzésével, hanem kiállításra is vitték kedvenceiket, illetve többen tenyésztésbe kezdtek.

 

1976-ban Simor György (Kerteskői kennel) elnöklete mellett a klub két szekcióra oszlott: Hokky Gyula (Trézsivári kennel) a Schnauzer, míg Zvekán József (Khan kennel) a Collie titkári teendőket látta el. Ebben a formációban működött a klub egészen 1981-ig, amikor Simor György lemondását követően a tagság Hokky Gyulát választotta meg elnöknek, a collies titkár ekkor Harsányi Péter (Kőakói kennel), a schnauzeres titkár pedig Vadócz Béla (Sasvári kennel) lett.
Módosítás dátuma: 2008. december 30. kedd, 12:15
 
Copyright © 2020 Hungária Collie Sheltie Corgi Tenyésztők Egyesülete. Minden jog fenntartva. ;
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete


Oldalaink megtekintéséhez az Internet Explorer 8, Mozilla Firefox 3.5, Opera 10, vagy annál magasabb verziószámú böngészőprogramokat ajánjuk.