Belépés / Log inCímlap Tenyészszemlék/Breedingtests 2010.03.15. Göd + KT
Tenyészszemle eredmények 2010.03.15. Göd PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Péch Éva   
2010. március 20. szombat, 21:43

A 2010. március 15-én, Gödön megtartott tenyészszemle rövid statisztikája a következő:

 

Hosszúszőrű collie fajtából 6 kutyát neveztek (4 on-line). Ebből 1 szuka tenyésztésre javasolt, 2 szuka és 3 kan tenyészthető minősítést kapott. Bíró: Balázsovits Jánosné

A benevezett 9 border collie közül 3 tenyésztésre javasolt, 5 tenyészthető, 1 tenyésztésre nem javasolt, az 1 auszi és 1 kelpie tenyészthető minősítést kapott. Bíró: Harsányi Péter

 

Akik on-line neveztek, azok várakozás nélkül intézhették az adminisztrációt, befizetést. Így több idejük maradt a barátkozásra, felkészülésre, és a stressz is kevesebb volt Wink.

 


Ötödik alkalommal került megrendezésre klubunk karaktertesztje, ezúttal új időpontban és helyszínen. A megszokott október 23-i gödi teszt helyett átköltöztünk a tavaszi tenyészszemle helyére és idejére. Március 15-én, a fóti sportpályán, a hagyományos ringdresszúra gyakorlások helyszínén állítottuk föl a karakterteszt pályáját. A ragyogó napsütés mellett örültünk volna, ha a heves szél elmarad, bár úgy tűnik, a kutyákat nem zavarta, csak minket. Részben az aszfaltos helyszín, részben a szél miatt, valamint korábbi tapasztalataink és új ötletek alapján, erre a kicsit jubileumi alkalomra néhány feladat módosításra került, az újítások kiválóan beváltak.

 
A 2006-ban bizonyított bírót, Árkosi Józsefet (Árkosligeti puli, pumi, mudi, komondor, ausztrál kelpie kennel, terelőkutya bíró) kértük fel a kutyák viselkedésének értékelésére, a segédbíró Kruzslicz Anita (Sherborne collie-sheltie kennel, leendő kutyakiképző és kiképzésvezető) volt.
 
A teszt a tenyészszemle lezárása után kezdődött, 19 kutya vett részt rajta, ami jónak mondható, annál is inkább, mert az egy border collie kivételével mind klubunk gondozásába tartozó fajtából került ki. A két smooth collie mellett 4 sheltie és 12 hosszúszőrű collie vett részt a teszten.  A kutyák közül a legjobban a smooth collie kan, Loriseum Abreu teljesített, ő a legmagasabb pontszámot érte el, hibátlan teszttel kapott kitűnő minősítést, és a három legjobban teljesítő kutyának kijáró 3 kg-os ajándék Bosch kutyatáp csomagot. A második legjobb a blue merle sheltie szuka, Rednalf Ella Bella lett, a harmadik helyen a border collie kan, Beautiful of Tolna és Dragon Gold Kemal collie kan osztozott azonos pontszámmal, sajnos ők nem tudták megvárni az eredményhirdetést. Árkosi József a tesztelt állományt összességében nagyon jónak minősítette (azaz négyes osztályzatot adott), ami más fajtákkal összevetve is elismerendő színvonal. A 19 kutyából 7 kapott kitűnő, 8 nagyon jó, és 4 közepes minősítést.

 

A viharos szélben megtartott, de mégis jó hangukatú rendezvényt közös gulyás evés és baráti beszélgetés zárta.

 

Dim lights
Karakterteszt 2006, Göd

Módosítás dátuma: 2013. április 11. csütörtök, 10:22
 
Copyright © 2019 Hungária Collie Sheltie Corgi Tenyésztők Egyesülete. Minden jog fenntartva. ;
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete


Oldalaink megtekintéséhez az Internet Explorer 8, Mozilla Firefox 3.5, Opera 10, vagy annál magasabb verziószámú böngészőprogramokat ajánjuk.