Belépés / Log inCímlap Hírek / News
Hírek
Kiállítás törlése, általános tájékoztató… PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2020. május 02. szombat, 17:49

Tisztelt Egyesületi Tagok!

Nehéz időket élünk, a járványügyi helyzet drasztikus változásokat idézett elő az emberek mindennapjaiban. Sok minden más mellett, a szervezett keretek között történő, minőségi kutyázás is átmeneti krízisbe került.A nagy létszámú rendezvényekre vonatkozó általános korlátozások miatt, úgy itthon, mint szerte a kontinensen elmaradnak a küllemi, tenyésztési és sport célú kutyás események.

Egy darabig reméltük, hogy a 2020 június 13.- 14.-i dátummal, Jakabszállásra  meghirdetett kiállításainkat esetleg megtarthatjuk, mostanra azonban egyértelművé vált, hogy ennek nincs realitása. Sajnálattal értesítem tagságunkat és az érdeklődőket, hogy Egyesületünk júniusi rendezvényeit töröljük! Az elmaradt kiállítások lehetséges pótlásáról a későbbiekben adunk tájékoztatást.

Ismeretes, hogy  márciusi tisztújító közgyűlésünket, a pár nappal korábban megjelent kormányrendelet miatt nem lehetett megtartani. Emiatt már akkor is felvetődtek  bizonyos kérdések az Egyesület későbbi működésével, jogosítványaival  kapcsolatban, noha nem volt kétséges, hogy az azóta is fennálló rendhagyó helyzet,  rajtunk kívül álló okok miatt következett be. Törvényes működésünk jövőbeni visszaállításában az egyesületi jog elismert szakértője nyújt segítséget Egyesületünknek. Álláspontja szerint  – egyéb tisztázásra váró jogi kérdések mellett –, a közgyűlés tartása nélküli tisztújítás, csak egy igen bonyolult, a mi Egyesületünk jelen helyzetében nem teljesíthető procedúrában lenne lehetséges. Így tehát a jövőben egy újabb, „hagyományos” közgyűlés megtartása válik majd szükségessé, erre viszont csak a rendezvényekre vonatkozó jelenlegi korlátozások enyhítése esetén lesz lehetőségünk.

Mivel számunkra ez a tisztújítás lebonyolításának egyetlen és törvényes módja, most várakoznunk kell. Azt nem tudjuk, hogy működésünket tekintve mikor állhat vissza minden a régi kerékvágásba, de addig is dolgozni, és az alap tevékenységünket folytatni kívánjuk. Ennek érdekében  megbeszélést  folytattam Korózs András úrral, a MEOESZ elnökével, aki  nagyon pozitívan állt a problémánkhoz. Biztosított arról, hogy az Egyesületünk nevére beérkező alom bejelentők általunk való ellenőrzését, valamint az esetleges kérelmek szakmai elbírálását, változatlanul elfogadja a MEOESZ.

Ez azt jelenti, hogy a hozzánk forduló tagok sem szakmai, sem adminisztratív szempontból nem kerülhetnek hátrányos helyzetbe, illetve a korábbi szolgáltatások ezen részét, változatlan módon és színvonalon elvégezzük.

Egyesületi tagjaink számára a 2020. évi tagdíj befizetése nincs korlátozva, az új belépők tagfelvétele viszont szünetel!

Mindenkinek biztonságot, és jó egészséget kívánunk!

Harsányi Péter
korábbi elnök

 

Módosítás dátuma: 2020. május 03. vasárnap, 09:47
 
Ha karanténba kerülnél... PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2020. március 17. kedd, 11:08

 
A közgyűlést elhalasztjuk PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2020. március 17. kedd, 09:02

Ezúton tájékoztatjuk egyesületi tagjainkat, hogy a 2020. március 16-án megjelent kormányrendelet alapján, a HCSC Egyesület 2020. március 22.-ére meghirdetett tisztújító közgyűlése elmarad!

A későbbiekben tájékoztatást nyújtunk arról, hogy az elmaradt közgyűlés következtében,milyen változásokra kell felkészülnünk, az Egyesület működését illetően.

Harsányi Péter
elnök

Módosítás dátuma: 2020. március 17. kedd, 09:29
 
Főtenyészszemle, terelő munkavizsga és képességvizsga Bánkon PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2020. március 16. hétfő, 13:31

Értesítünk minden érintettet, hogy a 2020. március 21-re hirdetett főtenyészszemle, terelő munkavizsga és képesség vizsga elmarad. Pótlására egy későbbi időpontban kerül sor. Megértésüket köszönjük.

 

Egyesületünk 2020. március 21-én 10:00 órától főtenyészszemlét, terelő munkavizsgát és terelőképesség vizsgát rendez. Regisztráció 9:00 órától. Helyszín: Bánki Terelőkutyás Központ. Térkép itt. GPS: 47.931984, 19.173687

Nevezhető fajták: collie rough, collie smooth, sheltie, welsh corgi pembroke, welsh corgi cardigan, border collie, bearded collie, bobtail, ausztrál juhászkutya, ausztrál kelpi, ausztrál cattle dog, ausztrál stompy tail cattle dog.

A főtenyészszemlén bírálnak: Balázsovits Jánosné, Harsányi Péter, Kakas Tímea

A tenyészszemlén a jelenleg érvényes tenyésztési szabályzatunkat alkalmazzuk, mely letölthető itt:

Lehetőség lesz terelő munkavizsga illetve terelőképesség vizsga letételére is. Bíró: Németh Attila.

Módosítás dátuma: 2020. március 16. hétfő, 17:39
Bővebben...
 
Év munkakutyája / Working Dog of the Year - 2018 PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Székely István   
2020. március 04. szerda, 18:31

Hosszúszőrű Collie / Collie Rough

If I Stay in Sherborne 40 TOP 1
I Believe I Can Fly in Sherborne 40 TOP 1

Rövidszőrű Collie / Collie Smooth

Abira Zathara 1350 TOP 1
Sheltie / Shetland Sheepdog
Drogon from the Sky in Sherborne 40 TOP 1

Border Collie

Highland Breezes Diamond Rose 7800 TOP 1
Forestry Farm Gloria 1000 TOP 2
Rednalf Dear All Inclusive 550 TOP 3
Blessed Bright Red Star at Shady Whirlbell 500 TOP 4
Módosítás dátuma: 2020. március 04. szerda, 18:47
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 27
Copyright © 2020 Hungária Collie Sheltie Corgi Tenyésztők Egyesülete. Minden jog fenntartva. ;
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete


Oldalaink megtekintéséhez az Internet Explorer 8, Mozilla Firefox 3.5, Opera 10, vagy annál magasabb verziószámú böngészőprogramokat ajánjuk.