Pontverseny díjkiosztó – Sárvár

Tisztelt egyesületi tagok!

 

Mint ismeretes, 2021. július 17.-én (szombaton), a sárvári CACIB kiállítás keretein belül tartjuk meg ez évi klubkiállításunkat. A rendezvény helyszínén 12 órától tenyészszemlét is tartunk, így az érdeklődők nem csak a meghirdetett kiállításokra, de szemlére is bejelenthetik kutyáikat.

A sárvári rendezvényeken – különböző minőségben -, vezetőségünk minden tagja jelen lesz, kiegészülve az adminisztratív és technikai feladatokat ellátó, „szokásos” segítő csapattal.

Ennél a pontnál szükségét látom, hogy egy kis kitérőt tegyek, s néhány információt megosszak tagságunkkal.
Sok év tapasztalata alapján, évi két önálló kiállításunk lebonyolításához minimum 8 fő aktív részvétele szükséges, a két főtenyészszemle, a díjkiosztó, ill. az éves közgyűlés megszervezése pedig  legalább 5 – 6 fő bevonását igényli.

Kötelező jelleggel, évente 4 „egyszerű” tenyészszemlét is tartunk, ami optimális esetben akár 3 fővel is lebonyolítható, ezek egyikén viszont a karakterteszt miatt, ugyancsak minimum 5 főt kell foglalkoztatnunk.

Normál évadban sem könnyű annak megszervezése, hogy legkevesebb 10 hétvégén mindenki rendelkezésre álljon azok közül, akik már régóta, önként dolgoznak az ilyen jellegű egyesületi programok megvalósításáért.

A pandémia azonban –  minden más, sokkal fontosabb dolog mellett –, a mi kutyás életünket is átírta. 
Jelenleg azzal küzd minden szervezet, hogy az évek során megszokott, 8 hónapig tartó kutyás szezon eseményei 3 – 4 hónap alatt megvalósulhassanak. A rendezvény naptár teljes telítettsége miatt vezetőségi tagjaink bíróként vagy kiállítóként folyamatosan elfoglaltak, arról nem beszélve, hogy jó páran szeretnék kihasználni a jelenlegi kedvező járványhelyzetet, egy kis pihenésre, rövid nyaralásra. Ennek ellenére valamennyi, 2021 – re meghirdetett programunkhoz már most biztosítottak a személyi feltételek, s ha csak rajtunk múlik, a terveink megvalósulhatnak.

Egy fontos, és sokak által várt  eseményt azonban, októberig bezárólag nem tudtunk beilleszteni a programjaink közé.

A 2020 – évi TOP10 és Klubsztár verseny díjkiosztójáról van szó, melynek eredményei régóta ismertek tagságunk számára.

Alapos mérlegelés után elnökségünk arra jutott, hogy komoly kockázattal járna októberig várni, hiszen senki nem tudja megjósolni, milyen lesz a járványhelyzet 3 hónap múlva. Ugyanakkor az érdekeltek már nagyon várják, hogy átvehessék a kutyájuk eredményei után járó serlegeket, okleveleket.

Ennek érdekében szakítunk a hagyományokkal, s ezúttal nem éttermi vacsora keretében bonyolítjuk le a díjkiosztót.

Itt vissza is kanyarodok a sárvári hétvégéhez, ahol két rendezvényünk lesz, s remek lehetőség kínálkozik arra, hogy az érdekeltek szombaton délután 12 és 14 óra között, az erre a célra elkülönített ringben, átvegyék az ajándékokat.

Az előzetes felmérések szerint sokan támogatják az ötletet, ami arra is utal, hogy a versenyben résztvevők biztonságosabbnak tartják, ha gyorsan hozzájuthatnak a megérdemelt díjakhoz.

Amennyiben valakinek nem alkalmas ez az időpont, előzetes egyeztetés után, a Bosch Állateledel Bt telephelyén (2132. Göd, Margit u.4) is átveheti a tárgyi ajándékokat (Balázsovics János vagy Léna: 06 – 30 – 6310733).

Mindenkit szeretettel várunk!